...je pondělí ráno...
...kalendářní léto ještě není, ale vedro je na padnutí...
...a jak v podstatě skoro nemarodím, tak jako naschvál jsem v těchto dnech dostala angínu a samozřejmě antibiotika...
...naštěstí skoro bez teplot, takže mi to moje plány snad moc nenaruší...
...vysvětlete jahodám, které se mačkají v košíku v šesti kilové hromadě, že musí vydržet...
...nebo levanduli, ať ještě počká s rozvinutím poupat, až mi bude dobře...
...škoda, škoda, škoda...
...nedá se nic dělat, zatnu zuby, nebudu moc polykat (protože to je k nevydržení), užiju předepsané pilulky a musím v co nejkratším čase zvládnout marmeládu alespoň ze čtyř kil...
...za ta létaco ji dělám, mám vyzkoušeno spoustu tipů...Gelfix 2:1, 3:1....a já nevím ty všemožné poměry...ale to opravdu nej nej nej je vařit ji skoro dle starých receptů...takže na kamnech, jen s přidáním cukru a do zhoustnutí...
...nooo, je moderní doba, jahody už nejsou tak bio, jako za dob mého dětství, a tak trošililinku chemie přidávám...jistota je jistota, aby celá hromada jahod nebyla na vyhození...takže kilo cukru, kilo jahod, šťáva z poloviny citronu a 1 malá lžička kys. citronové...a jeden malý sáček želírovacího cukříčku...
...je opravdu báječná, neztrácí celou zimní sezonu barvu ani vůni...
...za ta létaco ji dělám, mám vyzkoušeno spoustu tipů...Gelfix 2:1, 3:1....a já nevím ty všemožné poměry...ale to opravdu nej nej nej je vařit ji skoro dle starých receptů...takže na kamnech, jen s přidáním cukru a do zhoustnutí...
...nooo, je moderní doba, jahody už nejsou tak bio, jako za dob mého dětství, a tak trošililinku chemie přidávám...jistota je jistota, aby celá hromada jahod nebyla na vyhození...takže kilo cukru, kilo jahod, šťáva z poloviny citronu a 1 malá lžička kys. citronové...a jeden malý sáček želírovacího cukříčku...
...je opravdu báječná, neztrácí celou zimní sezonu barvu ani vůni...
...je celkem vedro i v kuchyni, ale je dokonáno...
...první várka je z jahod pouze rozmačkaných, další rozmixovaných, ať uspokojím chutě celé rodinky...kousky-nekousky...
...navečer jsem stihla ještě ostříhat alespoň trochu moji letitou levandulku...měří v průměru 180 cm...
...letos je opravdu nakvetlá...snad milion kvítků...to je úrodička...
...natrhány tři kytice, ale řekla bych, že to na levaduli není ani znát...
...teď snad konečně budu trochu odpočívat a léčit angínu...
...jak se znám, tak max. jeden den...
...ale aspoň budu mít čas na došití myšky ŠEDIVKY a medvídka KOSTKÁČE...
...nebo bych mohla stihnou ostříhat další kytici ještě před dnešními večerními bouřkami...
...a ještě jeden tip na zužitkování jahod...naše domácí české letní "tiramisu" ...
...jahody část rozmačkané a část rozmixované, prokládat piškoty a zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem a lehce doslazenou...navrch poprašek z hořkého kakaa a trochu vychladit...
...já vrch ještě posypala malými hoblinkami citronové kůry z bio citronu...
...mimochodem kupuju je v Lidlu a jsou bezkonkurenční...
...užívejte ještě sluníčka a teplíčka...
RADKA
...jak se znám, tak max. jeden den...
...ale aspoň budu mít čas na došití myšky ŠEDIVKY a medvídka KOSTKÁČE...
...nebo bych mohla stihnou ostříhat další kytici ještě před dnešními večerními bouřkami...
...a ještě jeden tip na zužitkování jahod...naše domácí české letní "tiramisu" ...
...jahody část rozmačkané a část rozmixované, prokládat piškoty a zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem a lehce doslazenou...navrch poprašek z hořkého kakaa a trochu vychladit...
...mimochodem kupuju je v Lidlu a jsou bezkonkurenční...
...užívejte ještě sluníčka a teplíčka...
RADKA
Radu nádherně jahodový příspěvek. Tiramisu určitě zkusím, jelikož jsem si dneska přivezla 10 kg jahod. :-D Ze čtyřech už je marmeláda a další čekají na zpracování na zítřek. A koukej taky trochu odpočívat. A neb jak nám v sobotu říkali na přednášce o zdraví. Každá nemoc má svůj čas léčení a nemá se to podceňovat. :-D Ale jak rádi na to všichni zapomínáme a jak se trochu uleví už zase jedeme na plné obrátky. Měj se moc a moc krásně Lenka
OdpovědětVymazat