.

.

středa 31. srpna 2016

...domácí chilli...

... čili  domácí rajčatová marmeláda s bazalkou a chilli papričkami...
...vloni na zkoušku, letos už ze dvou dávek a určitě ještě přibude...
...recept i postup jednoduchý...výsledek famózní...

2kg rajčat
1kg cukru krupice
6 chilli papriček
sušená nebo čerstvá bazalka
1 lžíce kyseliny citronové
šťáva z 1 citronu

...rajčata překrojená na půlky peču na pečícím papíře na plechu na 180st. Tak 1/2 hodinky...ihned po vytažení z trouby stáhnu slupku a i s vypečenou šťávou vložíme do kastrolu...přidáme na drobno nakrájené chilli papričky i se semínky a rozmixujeme ponorným mixérem...přidáme cukr, kyselinu citronovou a sušenou nebo čerstvou na drobno nakrájenou bazalku a vaříme do zhoustnuti...podle "vodnatosti" rajčat to může být i hodinku...horkou směsí plníme skleničky vypařené vroucí vodou a otáčím zavíčkované dnem vzhůru, tak na 15 minutek...skladujeme v chladu a temnu nebo v lednici...









5 komentářů:

  1. Hezký den
    Radu, a co s ní potom? třeba k sýrům, masu? třeba jako chutney? tohle mě zajímá hodně, neobvyklé variace.
    pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za návštěvu, ano používáme ji ke grilovaným masům, ale i na hranolky nebo k domácí "číně"...Radka

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za inspiraci, vyzkouším.
    Hezkou neděli přeji. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Radko, musela jsem se sem vrátit, poschválit a poděkovat. uvařila jsem půl dávky, na zkoušku. je to taková dobrota, že jakmile ještě dozrají rajčata, budu pokračovat. Mňam.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  5. Radunko ,paráda!Barva a co teprve chuť!Já ji také uvařím ,letos mám hodně rajčat a mám ráda takové chutě:-)Dája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milou návštěvu. Radka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...