... čili domácí rajčatová marmeláda s bazalkou a chilli papričkami...
...vloni na zkoušku, letos už ze dvou dávek a určitě ještě přibude...
...recept i postup jednoduchý...výsledek famózní...
2kg rajčat
1kg cukru krupice
6 chilli papriček
sušená nebo čerstvá bazalka
1 lžíce kyseliny citronové
šťáva z 1 citronu
...rajčata překrojená na půlky peču na pečícím papíře na plechu na 180st. Tak 1/2 hodinky...ihned po vytažení z trouby stáhnu slupku a i s vypečenou šťávou vložíme do kastrolu...přidáme na drobno nakrájené chilli papričky i se semínky a rozmixujeme ponorným mixérem...přidáme cukr, kyselinu citronovou a sušenou nebo čerstvou na drobno nakrájenou bazalku a vaříme do zhoustnuti...podle "vodnatosti" rajčat to může být i hodinku...horkou směsí plníme skleničky vypařené vroucí vodou a otáčím zavíčkované dnem vzhůru, tak na 15 minutek...skladujeme v chladu a temnu nebo v lednici...
Hezký den
OdpovědětVymazatRadu, a co s ní potom? třeba k sýrům, masu? třeba jako chutney? tohle mě zajímá hodně, neobvyklé variace.
pěkný den Majka
Děkuju za návštěvu, ano používáme ji ke grilovaným masům, ale i na hranolky nebo k domácí "číně"...Radka
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci, vyzkouším.
OdpovědětVymazatHezkou neděli přeji. Jana
Radko, musela jsem se sem vrátit, poschválit a poděkovat. uvařila jsem půl dávky, na zkoušku. je to taková dobrota, že jakmile ještě dozrají rajčata, budu pokračovat. Mňam.
OdpovědětVymazatMajka
Radunko ,paráda!Barva a co teprve chuť!Já ji také uvařím ,letos mám hodně rajčat a mám ráda takové chutě:-)Dája
OdpovědětVymazat