...tak jsem našla nový receptík na SKOŘICOVÉ ŠVÝCARKY...
...jsou výborné, jemné, nadýchané...moc nám všem chutnají...
...ani nejsou moc pracné a náročné na suroviny a za mne těsto udělala pekárna...
...pokud byste chtěli vyzkoušet, tady je RECEPTÍK:
500g hladké mouky
120g krupicového cukru
100g rozpuštěného másla (já dávala heru)
1 celé vajíčko
250ml mléka
1/3 kostky droždí
špetka soli, citronová kůra
olej-na potření (aspoň 250ml, je ho dost potřeba)
náplň:
hrnek cukru krupice smíchat s hrnkem strouhanky a asi 2kl mleté skořice (podle chuti)
postup:
vykynuté těsto rozdělit na 6 dílů a z každého vyválet placku. Tu potřít olejem, posypat hustě směsí na náplň a pevně srolovat do válečku. Ten potřít také olejem, ze všech stran a nakrájet na stejně velké kousky, které v polovině jakoby překrojit (nedokrojit úplně) vařečkou (tou tyčkou), oni se tak jakoby vmáčknou k sobě v prostředku :o) Přendat na plech (lze i bez papíru a vymazání-mám vyzkoušeno) a nechat ještě chvilku kynout. Péct na 175°C do zlatava.
Radka :o)
Radunko, je fajn,že jsi se podělila o recept,mám sice tolik kuchařek a sešitů,že to asi nikdy nevyzkouším ale když to vidím na některém blogísku tak neodolám ,Daja
OdpovědětVymazatRadko, to vypada uzasne, urcite vyzkousim. Zajimavy nazev :o) Hezky den, Katerina
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle a určitě to tak i chutná.
OdpovědětVymazatRADUŠKO, DÍKY ZA RECEPTÍK.
OdpovědětVymazatURČITĚ VYZKOUŠÍM.
MĚJ PŘÍJEMNÉ ZIMNÍ DNY.
BOHDA
Radu, já jsem si tě snad přičarovala :o) Naše Terka na ně měla chuť a slíbila jsem jí, že recept někde seženu...
OdpovědětVymazatDíky, moc zdravím!
Helena