.

.

středa 1. dubna 2015

...jedině pikantní...


...takové máme nejraději...
...vyzkoušeli jsme mnoho receptů...s kečupem...s pivem...ale klasika je klasika...
...nejlepší je ocet, voda, koření a pak jen cibule a špekáčky...
...samozřejmě i výběr špekáčků je důležitý...
...nám se osvědčily tři druhy...Kostelecké špekáčky, špekáčky z Globusu a špekáčky z Kauflandu...
...mají  jeden malý nedostatek - jdou hůře oloupat - ale o to báječnější chuť mají :o)
...nakládáme je dost často a tak nesmějí chybět ani na velikonoce...
...postup výroby je asi každému znám, ale 
máte-li chuť, tady je

 náš recept na UTOPENCE

nálev (cca 1,2 litru):
ocet a voda v poměru 1:1
1 polévková lžíce celého barevného pepře
sušená feferonka nastříhaná na drobounké kousky
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
...vše necháme lehce přejít varem...



...špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme, ale nedokrojíme, jen aby se rozevřely...
...oloupanou cibuli nakrájíme slabě na půlkolečka...
...feferonku na malé kousky...

...do každého špekáčku navrstvíme cibuli a jeden dílek feferonky...
...aby nevypadávala cibule, spojíme párátkem...
...vrstvíme jednotlivé špekáčky střídavě s nakrájenou cibulí...




...zalijeme ještě teplým, ale ne vřelým, nálevem, i se vším kořením...
...necháme vychladnout, uzavřeme a dáme do chladu na min. 1 týden...
...každý den sklenici protřepeme...

...dobrou chuť...



2 komentáře:

  1. Ahoj Radka,
    utopence vyzerajú lákavo, ďakujem za receptík, zajtra vyskúšam.
    Pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milou návštěvu. Radka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...