.

.

středa 3. září 2014

...jablíčka pro zdraví...


...konečně nastal ten pravý čas na vyzkoušení...
...všude se o něm píše jako o zázračné lektvaru...
...má mnohostranné využití, nejen v kuchyni...
...a protože jablíčka jsou lehce dostupná ze zahrady, když se nepovede, nebude mne to mrzet...
...navíc jsou bio, takže jedno obrovské plus...
...jsem zvědavá na výsledek a uvidíme, zda se případně u nás zabydlí na trvalo...
...tak jdu na to...





...JABLEČNÝ DOMÁCÍ OCET...

...postup není složitý, potřebuju jen
O,75 kg jablek
3l sklenici
2l vody
kdo chce, může cukr - 100g/1l vody, ale já nedávala

...jablíčka jsem nastrouhala celá na hrubším struhadle (i s jádřinci) a nacpala do sklenice. Zalila vodou a to je vlastně vše...
...pod víčkem nechám 1 týden na kuchyňské lince, pěkně v teple a 2x denně promíchám dřevěnou vařečkou...
...po týdnu přecedím a opět pod víčkem uschovám na 21 dnů do špajzu (temné, chladnější místo)...
...po uplynutí této doby přecedím ještě jednou, tentokrát přes plátýnko a skladuju v lednici...



...takto vypadá po týdnu...

...kromě využití v kuchyni místo klasického vinného octa, mne zaujal hlavně 

octový nápoj pro zdraví:
1malá lžička medu
2malé lžičky jablečného octa
250ml vody

a jeho použití v kosmetice, jako 
tonikum na problematickou pleť:
naředěním v poměru 1 díl octa : 3 díly převařené vody

...a jakou zkušenost máte s JABLEČNÝM OCTEM vy???

...mějte pohodový den a snad zítra už vykoukne sluníčko...


2 komentáře:

  1. Zkušenost já žádnou, ještě jsem nevyráběla :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím žádnou zkušenost nemám, ale zaujal mě. ... asi se u nás taky bude vyrábět. Pavel

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milou návštěvu. Radka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...