...tak jsem letos opět dělala cuketovou směs...
...máme ji moc rádi...používám ji samotnou či posypanou sýrem na topinky, opečené tousty, jako směs s klobásou či čabajkou na špagety... nebo přidávám k orestovaným játrům (drobné kousky) a to je vynikající také na topinky...
...ale určitě je více způsobů, jak ji využít...a je to výborný způsob, jak zpracovat přebytky cuket...
...pokud chcete vyzkoušet, tady je recept:
125ml olivového oleje
4 velké cibule nakrájené na kolečka
6-8 stroužků česneku nakrájených na plátečky
1.5kg cuket i se slupkou nastrouhaných na hrubší nudličky
3 lžičky soli
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce červeného vinného octa (byl by lepší, ale já dala obyčejný a byl také dobrý)
400g hustého rajčatového protlaku (kupuji v Lidlu pasírovaný protlak z rajčat)
5 lžic worcestrové omáčky
1/2 lžičky drceného chilli (nebo 2 malé sušené chilli papričky)
1 lžičku pepře mletého
mohou být i 1-2 lžíce kaparů
...na oleji zpěním cibuli a česnek, přidám cuketu, osolím a míchám 3-5minut...
...přidám ostatní přísady a dám do trouby předehřáté na 200st. na 40-60minut...
...občas promíchám...
...plním do horkých sklenic, zavíčkuji, otočím na 5min. dnem vzhůru a již nesteriluji...
...uchovávám v chladu...
...DOBROU CHUŤ...
Ahoj Raduš,škoda.že jsi s tím nepřišla dříve,měla jsem hodně cukin recept by se mi šiknul! Neva, na příští rok se mi sejde !Vypadá to báječně!Daja
OdpovědětVymazatHmm.... to vypadá tak dobře, že by snad jedl i ten můj chlap:-))
OdpovědětVymazatAjka