.

.

pátek 15. května 2015

...bez tuku...



...ale dobré k bramborákům...

...to pravé, řecké, to sice není...ale nám moc chutnalo...
...kombinacím se meze nekladou, šlo by to asi z jakéhokoliv druhu masa...
...kombinovat i směsky koření...
...my zvolili variantu z vepřového plecka a kořením nám byla již hotová kořenící směs na gyros...
...ale příště zkusíme s kořením a bylinkami trochu experimenbtovat...
...většinou míváme k bramborákům "čínu", ale tahle kombinace příjemně překvapila, že maso není přemaštěné, přesto krásně šťavnaté...
...je připravované prakticky bez oleje, takže k mastnějším smaženým bramboráčkům bezvadná...


 DOMÁCÍ GYROS
plecko
koření
sůl
alobal
forma na biskupský chlebíček (či nějaká úzká, ale vyšší)

...maso nakrájíme na asi 1cm silné plátky, bohatě ze všech stran posypeme kořením, naklademe na sebe do formy vyložené pečícím papírem, zavřeme alobalem i z vrchu, zatížíme a necháme uležet min. 2 hodiny
...pak pečeme v troubě na 180°C/ 15minut a pak snížíme na 140°C/ a ještě 45minut...na posledních 5 minut odklopíme z vrchu alobal a nakonec necháme ještě 15minut odpočinout mimo troubu...
...vyndáme maso na prkýnko a celý kus krájíme na slabé plátky (rozpadne se slaboučké šťavnaté nudličky)




...přeji krásný, slunečný, víkend...



1 komentář:

Děkuji za milou návštěvu. Radka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...